Rovinj je prekrasan gradić u Istri, jedno od najljepših mjesta na hrvatskoj obali. Smješten je na zapadnoj obali Istre, čudesnog poluotoka koji je zbog svoje ljepote i raznovrsne ponude glavna uzdanica hrvatskog turizma.

Rovinj, čiji stari dio leži na poluotoku, spominje se još u četvrtom stoljeću. Mjesto ima skučenu ali prekrasnu gradsku jezgru kakvih je malo u svijetu pa je Rovinj još davne 1963. godine proglašen spomenikom kulture. Najviše ćete fotografirati troja gradska vrata, Balbijev luk, crkvu Sv. Eufemije, franjevački samostan…, a gastronomske užitke možete naći praktički na svakom koraku – grad obiluje restoranima koji nude vrhunsku mediteransku kuhinju s jadranskim „štihom“.

Spomenimo da se u rovinjskom arhipelagu nalazi dvadesetak otočića, a kao najljepši slove upravo dva najveća, Sv. Andrija i Sv. Katarina. Želite li obići prirodne ljepote, a ne samo lješkariti na nekoj od brojnih plaža, onda vas upozoravamo na park-šumu Punta Corrente, močvaru Palud, otočiće Dvije sestrice, Romualdovu pećinu na južnoj strani Limskoga kanala te kamenolom Cave di Monfiorenzo.

Kao i cijela Istra, i Rovinj je odredište poznato po biciklističkim rutama. Svake godine mogu se vidjeti rekretativci kako vozeći se na dva kotača razgledavaju lijepe pejzaže… Ili profesionalce kako samo jure na nekoj od skoro četrdeset kilometara rovinjskih biciklističkih staza.

Smještaj u Rovinju: hoteli su vrlo ekskluzivni ali apartmani nisu tako brojni kao u, recimo, Poreču. Idealno mjesto za bračno putovanje, Rovinj vas zove da u njemu provedete medeni mjesec, ako treba čak i bez nevjeste!