Omiš, prelijepi gradić bogate povijesti, nalazi se u srcu Dalmacije. Grad u koji dolaze i ljubitelji morskih radosti i oni što vole riječne avanture (rafting na rijeci Cetini možda je jedna od najvećih atrakcija uopće!) nalazi se dvadesetak kilometara od Splita, na ušću rijeke Cetine. Povoljan položaj omogućio mu je obranu od raznih osvajača te u novije vrijeme razvoj turizma.

Omiška rivijera proteže se na tridesetak kilometara i obiluje prirodnim ljepotama i plažama za svačiji ukus pa privlači podjednako ljubitelje mirnog odmora u malim ribarskim mjestima kao i one koji na godišnjem dopustu uživaju u sportu. Neviđeni krajolici omiškoga kraja, koji kao da je mješavina Alpa i Mediterana u malom, osvojit će vas svojom ljepotom. Omiške kulturno-povijesne znamenitosti koje svakako trebate razgledati uključuju tvrđavu Fortica, tvrđavu Mirabella (Peovica), Župnu crkvu sv. Mihovila, Ilirsko sjemenište, franjevački samostan i još nekoliko crkava koje datiraju od desetog do osamnaestog stoljeća. O bogatoj povijesti mjesta i o čuvenim omiškim gusarima, koji su bili takav strah i trepet da su protiv njih pokrenuta čak dva križarska rata, čut ćete na licu mjesta ili pročitati u nekom raskošno ilustriranom vodiču.

Iz Omiša se možete uputiti na kraće izlete na otoke Brač ili Hvar, Korčulu ili Vis, na popularno izletište Radmanove Mlinice, u svjetski poznato marijansko središte Međugorje ili u dragulj Sredozemlja – Dubrovnik. Smještaj u Omišu: uz nekoliko hotela, turistima na raspolaganju su apartmani čiji gostoljubivi vlasnici govore po nekoliko jezika te kampovi, dobro poznati i i zvan granica Hrvatske. Noćne ptice neće ostati razočarane jer Omiš i okolica za zabavu nude brojne kafiće, noćne i diskoklubove, a za ljubitelje kulturnih događaja pripremaju glazbene, kazališne i druge festivale i večeri. Oni koji vole mediteransku kuhinju osjećat će se kao da su zalutali u gurmanski raj. Na svakom koraku Omiš ima restoran, konobu ili kafić koji nude prvoklasnu ribu i plodove mora, vrhunsko maslinovo ulje te još bolje vino kao istinske posjetnice autentičnog dalmatinskog duha. Dođite u Omiš, nekadašnje gusarsko leglo koje se pretvorilo u odredište za odmor iz snova!